Spektrum AR6100E alıcımın 2 adet anteni vardı ve ikiside koptu. ne yapmalıyım. parçalar kayboldu elimde yok.
Teşekkür ederimKonunu tekrar güncelleyerekden; ben muhtemelen seninde düşünmüş olduğun içini açıp (çocukluk hevesimdir, bişey bozulmuşsa içini açıp bakarım) yeni bir anten kablosu takmanın yolunu arardım. Yada en iyisi yenisi sanırım. Belki alıcıya anten görevi görebilecek bi satallite takılabilir. Tabi tamamen cahil düşüncelerim bunlar. Sabırla beklersen muhtemelen konuyla alakalı bilgisi olan biri yazacaktır.
Cevabınız için teşekkür ederim.Enes, 30 mm uzunluğunda birer kabloyu -servo kablosu olabilir- alıcıyı açıp lehimle. Düşük güçte ince uçlu havya kullan.
https://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdId=SPMAR6100E
Çok teşekkür ederim.Evet aynı uzunlukta olmalı. Bu alıcıyı kullanmadım ancak antenler resimlerden anlaşıldığına göre servo kablosu çapında. Bilgisayar veya telefon tamircileri lehimleme yapabilir.
Servo kablosu olmaz alıcının kablosu iki damarlıdır yani orta iletken ve onu çevreleyen şase iletkeni yani bildiğin uydu anteni kablosunun incesi gibi yani coaxiel kabloEnes, 30 mm uzunluğunda birer kabloyu -servo kablosu olabilir- alıcıyı açıp lehimle. Düşük güçte ince uçlu havya kullan.
https://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdId=SPMAR6100E
Hayır abi alıcıyı daha önce yakından gördümGörünüşe göre bu alıcının antenleri koaksiyel değil düz kablo.
Bende bozuk modem var dediğiniz gibi antenin içindeki kablo öyle. Nasıl bir lehimleme yapılmalı ven yapamam. Nerde yapabilirim o tür bir lehimleme işini bide düşük voltajı bir lehim aleti kullanılmalı diye söylendi.Hayır abi alıcıyı daha önce yakından gördüm
Anten kablosu koaksiyel fotoğrafdan anlaşılmıyor modem anteni kablosu gibi ince
Yabancı forumlarda fotosu var iç ve dış iletkeni PCB de aynı lehim noktasına lehimlemis yani iki iletkeni burup lehimlemis fotosu var yani tek damarda kullansa olur
Götür bir cep telefonu veya tv elektronik tamircisi yapar ben dukkanim varken böyle işlerden ücret bile almiyordumBende bozuk modem var dediğiniz gibi antenin içindeki kablo öyle. Nasıl bir lehimleme yapılmalı ven yapamam. Nerde yapabilirim o tür bir lehimleme işini bide düşük voltajı bir lehim aleti kullanılmalı diye söylendi.
Ben alıcının fotoğrafını gördüm.Hayır abi alıcıyı daha önce yakından gördüm
Anten kablosu koaksiyel fotoğrafdan anlaşılmıyor modem anteni kablosu gibi ince
Yabancı forumlarda fotosu var iç ve dış iletkeni PCB de aynı lehim noktasına lehimlemis yani iki iletkeni burup lehimlemis fotosu var yani tek damarda kullansa olur