Arkadaşlar günaydınlar.Dün uçağımın ilk uçuşunu gerçekleştirdim.Hava biz alana gelene kadar biraz değişince zorlandım ve gazı pek kesemedim. Videoyu paylaşıyorum.
Iste kilit cumle bu... Kilometre yapin, pahali masrafli modellerdense bu sekilde el yapimi, tamiri basit modellerle duse kalka devam... Istikrar olursa gerisi gelir... Ali Haydar'in Dusuk Butceli Antrenman Modeli konusuna da goz gezdirin derim, bir sonraki adimda isinize yarar, ufkunuzu acar...Düşe kalka olacak.
Kumanda neydi?Çok teşekkür ederim.Bu hafta aileron ve elevatöre %30 artı yönde Expo ayarı yaptım.Fakat Dual Rate ayarı konusunda halen emin değilim. Hareketlerin sertliğini Expo ile kontrol edebilirim ama dual rate denesem mi bilemiyorum.Videodaki duruma göre bir %25 denesem mi diye düşünüyorum.
Benim bildiğim, Radiolink Futaba mantığı ile çalışır. Expolar eksi olmalı.
Şunu da sormak isterim,aileron ve elevatöre Expo ayarı yaptım.Dual rate ayarı yapmaya gerek var mıdır? Aralığı %20 25 daraltsam daha stabil bir uçuş elde edebilir miyim?Benim bildiğim, Radiolink Futaba mantığı ile çalışır. Expolar eksi olmalı.
Size de kolay gelsin başarılar dilerim hocam.Cankut bey tebrik ederim, ilk uçuşunuzda biraz sert de olsa baya güzel uçurmuşsunuz. ben de ilk uçağımı yeni bitirdim ve ilk uçuşumu bu hafta sonu yapmaya çalışacağım, bakalım sağlam uçabilecekmiyimşimdilik simulatöre devam