CANKUT TAŞ
Yeni Uye
Teşekkür ederim.Ben helikopterde hiç sorun yaşamadım. Muhtemelen Sizde pek yaşamazsınız.
Teşekkür ederim.Ben helikopterde hiç sorun yaşamadım. Muhtemelen Sizde pek yaşamazsınız.
Sümer Ağabey ne olur ne olmaz diye yedek anten aldırdın banaAntenin aktif olarak iş gören bölümü kopukken o halde kullanmaya devam etmek...
Sevgili kardeşim, 2.4 GHz sistemlerin antenlerinin sadece o uçtaki yaklaşık 4 cm'lik kısmı sinyal alır. Gerisi blendajlıdır ve sadece sinyal iletir. Uç kısmı kopuk olan bir anten pratik olarak yok hükmündedir. Bunun ne olur ne olmazı" yok. Kusura bakma.Sümer Ağabey ne olur ne olmaz diye yedek anten aldırdın bana)
Yaklaşık 3 - 4 cm yeterli. 2.4 GHz bandında dalga boyu 12.5 cm'dir. Klasik olarak 1/4 dalga boyu anten kullanılır. Bu da 3.125 cm eder. 1/2 ya da 1/1 de kullanılabilir. Yani 6.25 cm ya da 12.5 cm.Kablonun kaç santimetre soyulması gerektiği üreticinin kullanma kılavuzunda yazıyor olabilir araştırmak lazım.Yanlışım varsa modelci ağabeylerim düzeltebilirler.
Olmaz öyle. O siyah parçayı kesip at, kalan bölümün 3 3.5 cm bölümünü dikkatlice sıyır.![]()
Maalesef soyulacak kısım yok ve kullanma kılavuzunda da bununla ilgili bir bölüm bulunmuyor,başka bir alıcıdan soyulmuş kablo kesip bunun ucuna lehimlemeye çalışacağım.Aliexpressten orijinal anten siparişi verdim ama gelmesi iki hafta sürer.