Hakan Ülgenalp
RcFanatik
Yapıcan usta , scale model yapıcaksan , malesef şart ,sen yapmak istemiyorsun, ve sebebin de mantıklı , ama adamlar yapmış işte , napalım , Fokker'i de tek kanat yapamayız ki 
Fokker'i de tek kanat yapamayız ki![]()
Abi o DR1 triplane'nin yerini tutmaz ki , haşmetli görünmüyor , Fokker'i Fokker yapan merdiven kanattır , Eindecker farklı bir klasman , o da Fokker ama bir DR1 değil , onu baron sürmemiş bileAaa olur mu, Fokker Eindecker var ya![]()
Biz heliciler “Uçak nasıl olsa” deyip geçiyoruz ama epey ince detay varmış bu işte deMaiden öncesi yavaş ve hızlı taksi denemeleri yaptın mı? Bu uçak yer kontrolü en zor uçaklardan birisidir, asla ver gazı havalan mantığıyla gitmemek gerekli. Yeterli pist var, gazı çok yavaş (çok çok yavaş!) açarak ve modeli pistte düz çizgide tutmaya çalışarak kontollü bir şeklide hızlanmak gerek bu tür modellerde. En ufak bir çizgi kaçışında da anında kalkış iptal edilmeli, “devam edeyim nasılsa toparlarım” yaklaşımı çoğu zaman enkazdan modelin parçalarını toparlamakla biter
Modelin kuyruk tekerini biraz (5-10 derece) sola dönük ayarlamanı tavsiye ederim, böylece yerde taksi yaparken düz gitmek için mecbur sağ rudder vereceksin demektir, kalkış koşusunda da kuyruk tekeri etkisini kaybedip rudderın gücünü bulmaya başladığı hızlarda zaten rudderın sağ tarafta olur, kuyruk yerden kalkarken oluşan gyroskopik gecikmenin yol açtığı sola dönüşü anında karşılar, belki az yada fazla gelebilir bu, ama bunu düzeltmek 0 rudder ile başlamaktan daha kolaydır ve zaman içinde kuyruk tekerindeki açıya ince ayar yaparak rudderın tam olmasını sağlayabilirsin
Panther'in tek kanadı mı var? Ben sanki diğer tarafta da bir kanat görüyorum fotoğraflarda!bugüne kadar hiç çok kanatlı model yapmadım ???

Elinize sağlık, başarılı olmasına sevindim.
Alttaki ve ortadaki kanadı iptal edince çok daha güzel uçar.... ?
Bu UÇAĞIN gerçeği ile uçan pilotları rahmetle anıp cesaretlerini kutlamak gerek.![]()