[Görseller]: Kocaeli Buluşmaları (Ana Başlık)
Helikopter mi o ? uçuyormu...

çok güzel buluşma olmuş.
Helikopter mi o ? uçuyormu...

çok güzel buluşma olmuş.
Rica ederiz. Gerçi arkadaşlar da açıklama yapar ama ben yine de kısaca bilgi vermiş olayım.Rasim Öztürk' Alıntı:Videolar için teşekkürler Mehmet abi
Dikkati çeken yerler var, birincisi Şafak'ın model 0:50 gibi ben gidiyorum demiş zaten, sesten net anlaşılıyor. Başlangıçta öyle değildi çünkü... Türker abinin ikinci uçuşta da 0:34 gibi motor ciddi boğulmuş. Kafaturu genelde 1800rpm di sanırım o gün, açılar 11° den fazla mı acaba? Bir de lazy wag ikinci videoda yapmıyor demişiz ama diğeri kadar belirgin olmasa da bana yapıyormuş gibi geldi... Özellikle inişte biraz daha fazlaca belirginleşmiş (ikinci video için konuşuyorum).
Merakla bekliyoruzEmre Kaman' Alıntı:.......
İzlediğim iki videoya göre, ben olsam I gain az bişey kısıp bir denerdim durumu. Low rpm konusunda bilebildiğim kadar detaya girerim birazdan.
Rasim haklısın collective birden yüklenince muhtemelen pil cevap veremedi ve yükü azaltana kadar devir düşüştü, yüklemeyi azaltınca toparladı. Devir 1840 rpm, açılar 12 derece idi. Takip etmek lazım, yeni pillerle de olacak mı diye.Rasim Öztürk' Alıntı:Dikkati çeken yerler var, birincisi Şafak'ın model 0:50 gibi ben gidiyorum demiş zaten, sesten net anlaşılıyor. Başlangıçta öyle değildi çünkü... Türker abinin ikinci uçuşta da 0:34 gibi motor ciddi boğulmuş. Kafaturu genelde 1800rpm di sanırım o gün, açılar 11° den fazla mı acaba? Bir de lazy wag ikinci videoda yapmıyor demişiz ama diğeri kadar belirgin olmasa da bana yapıyormuş gibi geldi... Özellikle inişte biraz daha fazlaca belirginleşmiş (ikinci video için konuşuyorum).
Bende öyle düşünüyorum Emre. Yeni piller gelince belli olacak.Emre Kaman' Alıntı:...Pil kaynaklı olabilir, boğulmadan ziyade kesme gibi duydum ben anlık olarak. Şöyle ki, zaten düşük yüzdeyle kullanılıyor esc, ani bir pitch hareketinde governor birden pile yüklenmiş ve pili bayıltmış olabilir, ardından hemen geldi zaten yük biraz azalınca.