Nasıl helikopter uçurdu

Biraz daha detay lütfen
Nerden estiyse sahaya giderken nano s2’yi de arabaya ativerdim. Gun batimina dogru ruzgar durunca azicik ucarim dedim. Deniz de heliyi koydugumu gorunce “ben ucurabilir miyim?” diye sordu. Ben de “olur denersin bugün, ama kolay değil, uçuramazsan da üzülme eğer gerçekten ögrenmek istiyorsan bilgisayarda çalışırız” dedim. Sahada da gün batımında herkesten uzaklaştık, verdim kumandayı eline anlattım ne yapması gerektiğini. Herifte öz güven tavan zaten, sanıyor ki izlemek=bilmek
Gazı verdi, heli havalandı, kendi kendini duzeltme modunda olduğu için hemen çakılmadı tabi yükseldi yükseldi, az gaz kes dedim, kafayî indirip sticklere bakarken heliyi kaybetti

ama gaz da kestiği için yavaşça alçaldı ve ilerde bir yere düştü meret

ilk ders alındı, parmakları çubuklardan gözünü modelden ayırma

Gitti heliyi topladı geri getirdi. Yanlışları konuştuk, tekrar havalandı, bu sefer gaz çubuğunda daha kontrollü idi, yine yükselme eğiliminde olsa da daha yavaş yükseldi. Ancak elevatör komutlarının sert ve fazla olması nedeniyle önce bir ileri sonra geri gidip yine çakıldı

velhasıl bu şekilde bi 8-9 kez uçtu. En uzunu 5-6 saniyedir herhalde

ama hoşuna gitti, tekrar sahada uçuş yapabilmesi için simulatörde çalışması şartı koydum, kabul etti
Tabi burda esas helinin hakkını vermek lazım, bunca çakılmaya bile hala sağlam ve düzgün uçar halde kalabildi