450 Size MD500D Fuselage Restorasyon

Hadi devam edelim, arkadaşlar; eğer bir model boyamak istiyorsanız , kolay bir renk patterni seçin, Tuz Yumurtlamak deyimini iki akşam gayet iyi yaşadım.:undecided: Üstelik özel kesim şablonlar, bilmem yardımcı aletler olmadan.Sadece maske bandı , maket bıçağı ve cetvel kullanarak , yumurtayı maskeledim çok şükür :evil:
Seçtiğim pattern çok basit geometrik , bir noktadan fışkıran ışınlar gibi görünse de , lakin araları 15 derece , ve gerek elimden, gerek fusinin imalatından kaynaklı ne kadar minik simetri hataları varsa. Kabak ! gibi meydana çıkarıverdi :rolleyes:
Pes etmedim tabii ki , dün gece yatarken saat 04 oluverdi sadece.Az sonra da boyaya gireceğim nasipse.....


ssmK.jpg
a55fQ.jpg



a5er9.jpg
a52UV.jpg




a5iKY.jpg
 
Teşekkür ederim arkadaşlar , beğenmenize sevindim , zira çok sevilen ve tercih edilen bir pattern değildi. Aslında bir de stat medevac var asıl favori renklerimi o firma kullanıyor, nasip olur 600 scale yapabilirsem, o patterni de o zaman kullanmayı düşünüyorum.
Acelemiz yok, inşallah imkânlar olur, daha iyilerini de yaparız , bu model bana deneyim oldu , halen de olmaya devam ediyor.Daha kuyruk, cable cutter' lar, basamak ve tutamaklar yapılacak , ışıklandırma var , mekaniğin oturumu ve ayarları falan derken , oohhooo, bahara kadar iş çok yani :):saygilar:
 
O kadar paketkemeye bu yumurta asla kırılmaz diyecektim ki, paket açılınca bir baktım içinden paskalya yumurtası çıkmış. (Kötü anlamda söylemiyorum) Çok güzel olmuş, ellerine sağlık Hakan! %p
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Ülgenalp
Güncelleme yapalım, Sümer abimin ışıklandırma imalat sürecindeki süre tahminimden daha süratli gidince , model için birşeyler yapma isteği ve mecburiyeti doğdu içimde, :laugh:
Aylardır mekaniği nasıl oturturum, kuyruk servosunu fusiye sürttüğü için kuyruk borusundan nasıl alırım nereye koyarım diye düşünce buhranları yaşarken, bugün plansız,mlansız,doğaçlama bir kaide yaptım, ama..... ne yaptım :laugh:
Bilmeyen ve yeni okuyanlar için bilgilendirme yapayım.Bu MD500 fusi tamamen trex ve klonları için uyumlu bir şase ile geliyor, Mini titan da olabilir demişler ama , ben takabilen bir babayiğit göremedim,varsa da elini öpücem zaten.Mini titan artık üretimi bitmiş, ama bana sorarsanız kaya gibi sağlam bir model , farkı ince ve uzun bir frame yapısı olması.Bu yapı da , hayatta MD500 içine sığmıyor, sığsa da ,rotoru kurtarmak için ciddi yükseltme istiyordu.Gördüğünüz gibi orijinal frame gayet uzun


aiXi9.jpg


Ben hem frame' i sığdırabilmek için hem de olur ya , 450 sınıfında dünyada 2. Kokpiti olan bir model yaparım diyerekten frame'i motora kadar kestim , ve böylece fusinin ön kısmı kokpit yapacak kadar bir boşluğa sahip olacaktı.(neticede bizler gayet normal modelcileriz değil mi :D)
Sorunlar yine bitmedi, mekaniğin altına yapacağım yükseltme hem pili hem esc'yi muhafaza etmeli , ayrıca da kuyruk servomu konumlandırabileceğim bir yapı olmalıydı.Bu yapı hem sağlam hem hafif olmalıydı, eeee, karbon çok para, ben de 2 mm huş kontraplaktan yapmak zorunda kaldım.İleride ne olur umurumda bile değil ama sağlamlık isteyenlere tavsiye ederim , neden tavsiye ederim? Kıl testere ile kesmek saatlerimi aldı ,çok yordu beni yav :eek:
Gerçi kıl testere uçlarım burada bulabildiğim tek uçlardı, kesme kapasitesi belliydi lakin burnumdan terler damladı keserken.:lollol:
Neyse , kestim bitti, halen kesilecek birkaç ufak parça kaldı , onları da haftaya keserim artık.Keşke @Özgür Evren Varol hocam kadar vakitli ve profesyonel olabileydim ama ufak defek kaçırmaları görmeyin artık emi :saygilar:


aiZ4e.jpg



ainaF.jpg



aiCYY.jpg


aiDch.jpg


aifCc.jpg
 
Son düzenleme: