Yeni bir çaylak daha doğdu

Dün maiden yapıldı. Yapım detayları şöyle:
Kullanılan malzemeler:
1- Motor:
Turnigy D3542/6 1000KV Brushless Outrunner Motor
2-Esc:
Hobbywing Skywalker 40A ESC
3-Pervane:
HobbyKing™ Thin E-Prop Propeller 10x5 (CW)
4- Pil:
ZIPPY Compact 2200mAh 3S 25C Lipo Pack
5- Servolar:
SG90 9g
Diğer malzemeler :
Pin Horns,
Push Rods,
Linkage Stopper
Öncelikle kanat kesicimi yaptım. Bilgisayar psu'nun 12 V çıkışı ile besledim. 0,8mm nicrome tel ile yaptım.
Daha sonra Aerofillerimi hazırladım ve İzocam'ın 5cm straforundan kanadı kestik.
Kestiğimiz kanatların içerisine 10mm balsa çita yerleştirdim.
20x5 balsa çitadan kanat birleştirici (wing joiner) kestim.
Epoksi yapıştıcı ile birleştirdim
Aileronları 5mm fotobloktan yaptım. aileronların kenarlarına da aynı hizada fotoblokları çöp şiş ve uhupor ile sabitledim.
Gövdeyi fotobloktan yaptım
Kuyruğun sağlam olması için gövde içine bir miktar strafor kesip yerleştirdim ve çöp şişler yardımı ile kuyruğu sabitledim.
Ağırlık merkezinin fazla arkada kalmaması için Servoları kanada yakın yerleştirdim ve push rodları gövde içerisinden uzattım.
Kontraplaktan motor mountunu kesip sıcak silikon ile sabiltledim. Alıcı pil ve esc yi de yerleştirdikten sonra görüntü şöyle:
Bu arada aldığım 10x5 pervane motorun yanında gelen adaptöre uymadı. Bir makas ile dikkatli bir şekilde dengeyi bozmadan deliği genişlettim ve yerleştirdim.
Kanat servolarının yerleştirilmesi :
Sivil Havacılıktan aldığımız barkodumuzu da yapıştırmayı unutmuyoruz:
Ve uçuşa hazır :
Son dakika kararı ile kanadı bant ile kaplıyoruz.
SONUÇ
Hava rüzgarlıydı. Yaklaşık 5 dk'lık uçuş sonrası wing joiner kırıldı ve kanat katlandı. Burdan da şunu öğrendim ki BALSADAN WİNG JOİNER OLMAZ.
Yeni kanat kesip gövde onarımından sonra uçuşlara devam edebilir gibi görünüyor.