Kadir Kurt
Kıdemli Uye
2200 kv motora 10x8 gerçekten büyük pervane. Motoru esc yi yakıp kargo beklemektense 7x5 tarzı pervaneyi yurtiçinden bulabilirsiniz. Motorun ismini google a yazınca satılan sitelerde tavsiye edilen pervane ölçüsü yazıyor
Merhaba İbrahim bey.Öncelikle motor ve pervane seçimi yanlış.2200kv motora 10x8 pervane çok büyük bu nedenle tam gaz verdiğinizde esc akımı kesiyor.Ortalama 1000kv lik bir motor yaklaşık olarak 250-300watt gücünde ve 10x5 pervane yeterli gelecektir modeliniz çok ağır olmadığı sürece.İbrahim ÜNAL' Alıntı:Merhabalar, Motor a2212 2200 kv lık motor. pervanede 10x8 esc 30A pilin kaç mahlik olduğunu bilmiyorum üstünde bişey yazmıyor ama 3s 20-25c 2200 mah olduğunu tahmin ediyorum.
Pervanenin büyük geldiğini söylediler bende pervanenin uçlarından birer cm kesim![]()
yanlış olduğunu biliyorum ama şu an pervane veya motor almak için yeterli vaktim yok. Kesik pervane ile tam gazda çalışıyor şu an ama esc aşırı derecede ısınıyor. Yarın son kez ucurmayı deneyeceğim artık motormu yanar esc mi yanar uçak mı kırılır bilmiyorum herşeyi göze aldım.
İbrahim ÜNAL' Alıntı:Merhabalar, Motor a2212 2200 kv lık motor. pervanede 10x8 esc 30A pilin kaç mahlik olduğunu bilmiyorum üstünde bişey yazmıyor ama 3s 20-25c 2200 mah olduğunu tahmin ediyorum.
Pervanenin büyük geldiğini söylediler bende pervanenin uçlarından birer cm kesim![]()
yanlış olduğunu biliyorum ama şu an pervane veya motor almak için yeterli vaktim yok. Kesik pervane ile tam gazda çalışıyor şu an ama esc aşırı derecede ısınıyor. Yarın son kez ucurmayı deneyeceğim artık motormu yanar esc mi yanar uçak mı kırılır bilmiyorum herşeyi göze aldım.
Murat Yılmaz' Alıntı:Merhabalar,
Forumda arama yaptım fakat net bir sonuç alamadım.
Çaylak modelini yapmayı düşünüyorum. Plana ulaşamadım göz kararıda yapılmaz elinde ölçüleri ile çizim olan varmı? Yada nerede bulabilirim.
Murat Yılmaz' Alıntı:Merhabalar,
Forumda arama yaptım fakat net bir sonuç alamadım.
Çaylak modelini yapmayı düşünüyorum. Plana ulaşamadım göz kararıda yapılmaz elinde ölçüleri ile çizim olan varmı? Yada nerede bulabilirim.