"Çaylak" Trainer Başlangıç Modeli - RcKolik Edition

Levent bey çok teşekkür ediyorum yarın ilk işim 0.3 mm ile denemek olacak. :thumbup:Kafama takılan diğer bir soru şu alacağım kumandanın mod 1 mi yoksa mod 2 mi olduğunu nasıl anlarım. Bunu sipariş verirken belirtebiliyormuyuz ve diyelim ki mod 1 olarak geldi mod 2 ye çevirebilirmiyiz? Birde şu resmini gönderdiğim lipo şarj cihazı benim işimi görür mü? Görürse sipariş vereceğim. Saygılar :)

XXjMz3.jpg

Serdar cemek' Alıntı:
Levent bey çok teşekkür ediyorum yarın ilk işim 0.3 mm ile denemek olacak. :thumbup:Kafama takılan diğer bir soru şu alacağım kumandanın mod 1 mi yoksa mod 2 mi olduğunu nasıl anlarım. Bunu sipariş verirken belirtebiliyormuyuz ve diyelim ki mod 1 olarak geldi mod 2 ye çevirebilirmiyiz? Birde şu resmini gönderdiğim lipo şarj cihazı benim işimi görür mü? Görürse sipariş vereceğim. Saygılar :)[attachimg=1]
Serdar bey Türkiye'de mod 2 kullanılmaktadır ve mod2 kumandalarda gaz kolu soldadır.Resimdeki şarj aleti nispeten işinizi görecektir ama ileriye dönük olması açısından Turnigy Reactor 250W veya Turnigy Accucel 6 tipi monitörlü olan cihazları öneririm.İleriye dönük olur hem ve birçok pilleri aynı cihaz ile şarj edebilirsiniz.

imax b6 yerine Turnigy tercih edilebilir.Benim kullandığım cihazda özel modlar da beraberinde geliyor.Fan olması ise avantaj.imax cihazlarda fan bulunmuyor.Ben olsam Turnigy tercih ederdim tabi tercihlere karışılmaz. :)

Tamer Öztürk' Alıntı:
imax b6 yerine Turnigy tercih edilebilir.Benim kullandığım cihazda özel modlar da beraberinde geliyor.Fan olması ise avantaj.imax cihazlarda fan bulunmuyor.Ben olsam Turnigy tercih ederdim tabi tercihlere karışılmaz. :)

Valla Tamerciğim ben de Turnigy tercih ederdim ama, sanki Serdar bey başlangıç için bütçeyi biraz dar tutuyor gibime geldi. ;)

İkinizede vermiş olduğunuz kıymetli bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Levent bey beni gayet iyi çözdü :) Başlangıç için her şeyi işimi görecek seviyede tutmak ve fazla para harcamak istemiyorum ama ustalaştıkça kesenin ağzını açacağım :)

Levent abi siz çözmüşsünüz olayı ama ben çözemedim ilk etapta dalgınlıktan dolayı sanırım. :laugh: Aslında ben ileriye dönük olması açısından öneride bulunmuştum ama görseldeki şarj cihazı da iş görecektir fakat ileride Nimh,Nicd,Pb,...vs pilleri şarj etmek için yeni cihaz gerekecek.Sevgiler. :)

Dostlar sonunda köpük kesme aletimi yaptım nasıl olmuş [emoji1] Bu alet benim için rc uçakta büyük bir adım oldu.
db9bead0ee4c7d5cef75e1485c0090bb.jpg
dffe5724b910808c04360fc1f9239c4e.jpg

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Buda sıcak tel ile kestigim ilk kanatlar. ATA modelinin kanatları [emoji23]

f81afd8169330f5048db06aaa2418ffe.jpg

3d89847f28e75ee40ca36f577d7e7ca7.jpg

Serdar cemek' Alıntı:
Dostlar sonunda köpük kesme aletimi yaptım nasıl olmuş [emoji1] Bu alet benim için rc uçakta büyük bir adım oldu.
Hayırlı olsun Serdar, bence gayet başarılı :thumbup:

İyi bir çalışma olmuş. :)

Teşekkür ederim, çaylağa basladigimda yine yardımlarınızı isteyecegim [emoji38]