- İlgi Alanı
- Uçak
Kalip almayı öğrenebileceğimiz bir konu var mı? Veya video?
Şu konu yavaş yavaş geliyor...
Tıklayınız
Kalip almayı öğrenebileceğimiz bir konu var mı? Veya video?
Abi ellerine sağlık her şey çok güzel görünüyor. Ben nedense senin yaptığın modelleri rengini tahta halinde çok seviyorum boyadığın da eski güzel görüntüsü ve tadı kalmıyor bu modelde mi öyle olacak acaba merakla boyanıp nihai halini merak ediyorum. belkide hep savaş uçağı olduğundan savaş renklerini sevmiyorum dur.

Bu tür sorulara verdiğin detaylı cevapların için çok teşekkür ederim. Bir modelci/maketçi için çok kıymetli bilgiler veriyorsun.
Statik maket yaptığım dönemlerde (internet bu kadar yaygın değildi) Türkçe kaynak bulamıyordum. Sonra Finescale Modeller diye bir dergi buldum. Bir arşiv oluşturdum ve Lori adında maketçiliğe başlayan bir arkadaşa ödünç vermiştim. Sonra da birbirimizi kaybettik... Çok üzülmüştüm o arşivi kaybettiğime. Sayende üzüntüm epey azalıyor![]()

Uçantürk dergisi sanırım kaybına en az üzülecek olan kişi sanırım benim. O dergiye çok gıcıktım. O kadar aptalca çeviriler yapıyorlardı ki birkaç kez dayanamayıp mektup yazmıştım. İsterseniz ücretsiz çeviri yaparım diyerek... Düşünsenize "landing gear" için "iniş dişlisi" iifadesini kullanan birisi havacılıkla ne kadar alakalı olabilir ki?
Mandrake daha iyiydi o açıdan!İyi ya işte, okuduğun şeyi direk doğru kabul etmeyip sorgulamayı, doğrusunu bulmak için düşünmeyi ve araştırmayı öğretiyordu![]()
Dandik PowerBox kontrolcünün o sistemi kontrol edebileceğini mi düşünüyorsun?!Bu mıknatısların elektro mıknatıs olup siviç ile kapalı açık çalışması gerekmez miydi
Öyle yarısını deydirttim falan pek sıradan olmuş
Neyse uçtuktan sonra yapılacaklar listesine bir madde daha işte![]()
Bu mıknatısların elektro mıknatıs olup siviç ile kapalı açık çalışması gerekmez miydi
Öyle yarısını deydirttim falan pek sıradan olmuş
Neyse uçtuktan sonra yapılacaklar listesine bir madde daha işte![]()
Fıkranın tamamını dinleyebilir miyiz acaba ?Güzel sözler için teşekkürler abi, bir şekilde işe yarıyorsa ne mutlu bana, ama bazen kendimi “seyisle imam” fıkrasındaki gibi hissetmiyor da değilim hani![]()
Fıkranın tamamını dinleyebilir miyiz acaba ?![]()
...ama elimdeki tüm yemi ona verip hayvanı çatlatmazdım”.