Geçen haftayı seyahat nedeniyle pas geçmiştik, bu hafta bugün ve yarın resmi tatil, üzerine de hafta sonu tatili var, 4 gün üstüste uçuşa gidip geçen haftanın eksiğini gidereyim dedim

Bugün Salimle bilikte sahadaydık, Pantherle 3 uçuş yaptım. kayda değer tek nokta ikinci uçuşta bir türlü inememem oldu, sanırım 5 ya da 6 pas geçişi oldu model indiğinde kumandadaki timer 9 dakikaya yaklaşıyordu (Turbin sayacı da 750 saniyede idi) ve son üç dakika flaplar ve iniş takımları aşağıda halde uçarak (yani yüksek gazla) oldu, depoyu da 2.5 litre işaretine kadar doldurmuştum, indiğimde yarım litreden az yakıt vardı! Ama en nihayetinde iniş sorunsuz oldu. Pas geçmelerden birisinde burun tekeri hafifçe yere vurduğu için az birşey eğildi, ama sahada kolaylıkla düzeltilip bir uçuşa daha çıkabildi.
Neden inme konusunda bu kadar zorlandım derseniz, sıfır rüzgar olduğu içindi

yan rüzgar tamam arkadan gelen rüzgar bile tamam ama sıfır rüzgarda model indiremiyorum ben
Velhasıl, model 18. uçuşunu tamamlamış oldu. Önümüzdeki üç gün de uçuşa gitmeye çalışacağım. Zaten son günler, bugün güneş battığında hava 32 derecedeydi, uçuşlar sırasında da 35leri gördük. Yakında 40lar gelir uçuşlar biter...