Kadir Kurt' Alıntı:6x4 ve 6x4.5 pervane arasında ne gibi fark olur, 6x4.5 pervaneyi de uçaklarda kullanabilir miyiz?![]()
Sümer abi ben duymamıştım, görmemiştim. Sayenizde bunu da öğrendikSümer Yamaner' Alıntı:Uçaklarda buçuklu pervane olmaz diye bir kural yok. Örneğin APC'nin 12.75 * 3.25 pervanesi vardır ve 3D erbabı tarafından çok tutulur (OS 55AX motor ile).![]()
İbrahim ÜNAL' Alıntı:Selamlar benimde pervanelwr hakkinda bir sorum olacak. Elimde bir pervane var ve motora(ucaga) karsindan baktigimda saat yonunun tersine dondugunde ucagi ucuracak gucu uretiyor ama pervaneyi motora tutturdugum adaptorun somunu saat yonunde sikiliyor tersine dogru gevsiyor. Motor saat yonunun tersine dondugunde adaptorun somununu gevseltirmi acaba bu donus hareketi.
Tesekkur ederim sumer beySümer Yamaner' Alıntı:Somun pervanenin dönüş yönünün aksine sıkılıyorsa sorun yok demektir.
Sümer Yamaner' Alıntı:Bu adresi birçoğunuz bilirsiniz: http://personal.osi.hu/fuzesisz/strc_eng/
Mustafa Kemal ARSLAN' Alıntı:Sayın Hocam linki güncellemeniz mümkün mü?
Arkadaşlar resimde görüldüğü gibi pervaneyi şaftın tam dibine kadar itemiyorum. Nitro motor pervanelerinin delik çapı standart değil mi ? Motor asp52.Pervane de haoye olması lazım.
![]()