Soba borusunun modele sabitlenmesi.
Bu mereti modele iki sekilde tutturmak mümkün, birincisi huni kısmından metal çubuklarla yakındaki bir gövde bölmesine bağlamak, ikincisi de türbinin de oturduğu yataklara huniyi yanlardan bağlamak. Borunun üreticisi ikinci yöntemin daha iyi olduğunu belirtmiş, modelde de türbinin monte edildiği yataklar arkaya doğru yeterince uzun olduğu için bu yöntemi yapmak uygundu. Borunun arka ucu herhangi bir yere sabitlenmiyor, sıcaklık değişimleriyle genleşip büzüşürken serbestçe uzayıp kısalabilmesi gerekli...
Seçtiğim yöntemde huni iki taraftan 12x12mm lik sert ağaçtan bir bloğa monte ediliyor. Gerekli herşey boruyla birlikte gelmişti. Kullanım klavuzunda da borunun tam merkezli olması için deliklerin delinmesi gereken hizayı gösteren bir şablon var. (Çok da atla deve bir iş değil, tam merkez hattın üzerine oturacak 12mm yüksekliğinde bir bloğun ortasından vidalayacağımızı düşünürsek vidaların huninin merkez hattından 6mm daha yukarda olması gerektiğini görmek kolay

)
Bu şablonu kullanarak huniyi işaretledim ve deldim.
Montaj bloklarını da delip m4 kör somunları monte ettim.
Boruyu yerine oturtup bloklara vidaladım (bloklar hala yapışık değil)
Borunun arka ucunun tam olarak nereye kadar uzanması gerektiği konusunda bazı soru işaretleri oluştu kafamda, sipariş sırasında ölçü alırken üretici bir öneride bulunmuştu siparişi de ona göre vermiştim ama şimdi onşekilde koyunca boruyu pek içime sinmedi, o yüzden adamla tekrar bir yazışıp teyid almadan ilerlemek istemiyorum. Hem borunun hem türbinin yeri bundan etkileneceği için de daha fazla ilerlemeden adamdan cevap gelene kadar motor ve boru montajına ara veriyorum.