Tabi ki, her bir eksenin montajını tamamladıktan sonra bilgisayara bağlayıp deniyordum, ilk önce X eksenini denediğimde epey gürültülü çalıştığını farkettim. Bu gürültünün bir kısmı mekanik bir kısmı ise motordan kaynaklanıyordu. Step motor sürücüsüne biraz ince ayar yapıp yazılımda da adımları, hızları, ivmelenme değerlerini vs yeniden ayarlayınca motordaki gürültüyü kesmeyi başardım, ama eksendeki mekanik gürültüyü tam anlamıyla kesemedim. Sonrasında Y ve Z eksenlerinin her ikisi de hayli sessiz çalışınca X ekseni için de yapabilecek şeylerim olduğuna inandım ve bu konuda bazı iyileştirmeler yapmaya başladım. Henüz bunları uygulamaya geçirmedim, yavaş yavaş başlamak niyetindeyim. Öncelikle Y ve X eksenlerinde kullandığım ve nispeten daha esnek olan motor montaj ayaklarının motor ve eksen arasında oluşan salınımları daha kolay bir şekilde abzorbe edebildiğini farkettim, böylece vidalı mil ile motorun mili arasında yaptığım rijit kaplinleri kullanabildim. Bu sistemi aynen X eksenine de uygulayacağım.
Ayrıca X ekseninde sehpanın uçlarına yaptığım plakaların tasarımında da gözden kaçırdığım bir nokta olmuş, motoru daha rijit bir şekilde bağlayabilmek için bu parçayı aşağıya doğru uzatıp oraya da 2 tane vida deliği bırakmıştım ki motoru her iki uçta da 4 er noktadan rijit bir şekilde bağlayabileyim. Orjinal parçalarda olmayan bu aşağı doğru sarkmayı tasarlarken de sehpa ile alttaki tabla arasındaki mesafeyi dikkate almıştım ve bu plaka tablaya çarpmayacak şekilde yapmıştım. Ama orda kabak gibi duran 4 tane civata başını gözden kaçırmışım
Bu civata başları tablanın üzerine 3.5 mm çıkıntı yapıyor ve Y ekseninin konumuna bağlı olarak X ekseni ucundaki plakalar bunlara çarpıyor. Bakınız aşağıdaki fotoğrafta arkadaki civata başına ve plaka.
Bu her iki tarafta da X ekseni hareketini 12şer mmden toplamda 24 mm düşürüyor (zaten hayli küçük olan kapasite iyice gidiyor). Daha kötüsü, Y ekseni tam ortadayken plaka iki civata başının arasından geçiyor ve çarpmadan eksenin sonuna kadar gidebiliyor, ama bu pozisyonda Y ekseni hareket ederse bu sefer plakaların eğimli yüzeyleri civata başlarının üzerine tırmanıyor ve tüm makina sıkışıyor.
Haliyle X ekseninde revizyon yapılması şart olmuştu, Z eksenindeki basitleşmiş ve evrensel motor plakasını X ekseninde de kullanacak şekilde tasarımı revize ettim. Bu motor montaj plakasında motor montaj delikleri ile motorun şaftı aynı doğru üzerinde yer alıyor, ki bu da daha sağlıklı bir çalışma sağlıyor.
Bu plakayı Y ekseninde de kullanacak şekilde o eksenin parçasını da revize ettim. Şimdi bu parçalar basılarak her üç eksende de standart bir motor montaj sistemi elde etmiş olacağım ve bu sistemle tamamen rijit ve daha verimli kaplin sistemlerini kullanabileceğim. Ayrıca Z ekseninde de gerekli revizyon yapılıp parçalar basılacak. Tüm parçaların sorunsuz oturduğu ve çalıştığından emin olunca parçaları paylaşıma açacağım.
Ayrıca bir sonraki aşama olarak özellikle X ve Y eksenine "end stop" anahtarları eklemek niyetindeyim. Yüksek ihtimalle bu anahtarları monte etmek için en mantıklı yer zaten 3D yazıcıyla bastığım eksenlerin ucundaki plakalar olacak gibi görünüyor. Bundan emin olduğum zaman bu plakaların tasarımlarına anahtarların montajı için gerekli ayarlamaları da yapacağım.