Elinize sağlık. Kullandığınız "dönüşümün" detaylarını paylaşabilirseniz sevinirim.
Normalde makinanın milleri 0 boşlukla yapılabiliyor (en azından benim makinamda boşluğu sıfırlayabildim) Ama kızaklarla ilgili bir problemvar malesef, kızakların boşluksuz olması için iyi sıkılması gerekiyor, ama bu ayar çok hassas, azıcık fazla sıkarsanız bu sefer motorlara çok yük biniyor (kaplin kırdım bu şekilde!) azıcık az sıkarsanız da bu sefer tablada hareket başlıyor. AMa bu hareket tek başına bu parçadaki kaçıklıkları açıklayacak seviye olmuyor. Bu kızak boşlukları en çok yüksek parçalar işlerken kendini belli edecektir, zirakesme işlemi tabladan uzaklaştıkça artan moment kolu kızaklara daha fazla yük bindirecektir.
Doğru paso ve hız vede çakı uzunluğu/esnemesi bir arada sıkıntı yaratabilir abi dediğin gibi. Kızaklarda potansiyel sıkıntılar var, ama hassas çalışarak giderilebiliyor. Vidalı miller ise tamamen boşluksuz çalışır hale getirilebiliyor. Tabi her durumda makinın boyutunu ve amacını unutmamak gerekir
Bu hafta ben de başlıyorum aluminyum denemelerime, kalıp işi için kumaş rulolarını açarken birisinin içinde aluminyum şeritler buldum, zamanında yurtdışından gelirken kompozit malzemelerle birlikte taşırken serseri mayın gibi dolanmasın diye güzelce paketleyip rulolardan birisinin içine tıkıştırmışım, sonra da unutmuşum